Żeberka glazurowane

Żeberka glazurowane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • imbir

    1 łyżeczka
  • sok z 1 cytryny

  • sos sojowy

    6 łyżek
  • miód

    3 łyżki
  • wino półwytrawne

    3 łyżki
  • ketchup

    2 łyżki
  • sos tabasco

    1 łyżeczka
  • szczypta soli

  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na kawałki (by szybciej się upiekły na grillu, przed włożeniem do marynaty obgotować je 10 minut we wrzątku.). Składniki marynaty dokładnie wymieszać na gładką masę. Włożyć do niej żeberka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed ułożeniem na grillu mięso oczyścić z marynaty. Piec 45-60 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia mięso posmarować pozostałą marynatą. Żeberka doskonale smakują z sosem barbecue.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

12.08.2011 22:10
palce lizać

Motorek

10.05.2011 19:18
pyszne

Smakosz6

11.01.2011 11:49
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat