Zawijaski z parówkami

Zawijaski z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    5 sztuk
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • białko

    1 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obieramy z owijek i kroimy w plasterki tak o grubości ok 2-3 cm. Ciasto francuskie rozkładamy a następnie kroimy kwadraty o długości ok 4 cm. Cebulkę obieramy a następnie kroimy w plasterki, paprykę myjemy wycinamy gniazdo nasienia i również kroimy w kwadraciki. Układamy na cieście francuskim plasterek cebuli, parówkę a na wierzch paprykę i rożki zwijamy do góry i zlepiamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i zapiekamy ok 15-20 min. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

12.11.2013 16:03
Muszę kiedyś takie zrobić;)

RenataZ-et

16.05.2013 22:02
świetna przekąska

Łukasz15

03.05.2013 10:05
Fajny pomysł

Miki

13.07.2012 18:07
super

Zoso

30.01.2012 22:13
smakowita przek?ska

Katarzyna156

23.09.2010 17:32
Bardzo ciekawe

Lidia11

02.09.2010 16:47
interesujący przepis

IlonaAlbertos

31.08.2010 00:24
Muszę wypróbować Twój przepis. Zawijaski wyglądają bajecznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat