Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z jajami, feta, ananasem
* jaja na twardo - 6 średniej wielkości sztuk,
* ananas z puszki - 170g po odsączeniu,
* kukurydza z puszki - 340g,
* ogórki konserwowe miniaturki lub zwykle - 4 duże, lub miniaturki odpowiednio do wielkości tych 4 dużych,
* ser feta - 170g,
* majonez - ok 4 łyżki,
* jogurt naturalny - ok 3 łyżki.
PRZYGOTOWANIE:
Jaja ugotowac na twardo, przelac zimna woda, ostudzic. Obrac ze skorupek i drobno pokroic. Ananasa, ogórki i kukurydze odsączyć, Ananasa i ogórki drobno pokroić. Fete pokroić w drobna kosteczkę. Majonez wymieszać z jogurtem i połączyć ze wszystkimi składnikami, wymieszać. Sałatka nie wymaga żadnych przypraw. Jest naprawdę smaczna.