Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wiśni i żurawiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina suszona 1/2 szklanki
woda 2,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cynamon do smaku
skórka z cytryny starta 1 łyżka
suszone wiśnie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wiśni i żurawiny

Kroki postępowania

1
Wiśnie i żurawinę zagotować do miękkości.
Krok 1 - Zupa z wiśni i żurawiny foto
2
Owoce przetrzeć przez sito.
Krok 2 - Zupa z wiśni i żurawiny foto
3
Dodać wodę, w której gotowały się owoce.
Dodać cynamon, goździki, skórkę z cytryny, cukier.
Gotować około 5 minut.
Krok 3 - Zupa z wiśni i żurawiny foto
4
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w dodatkowej 1/2 szklanki wody i wlać do zupy cały czas mieszając.
Gotować, aż zupa zgęstnieje.
Krok 4 - Zupa z wiśni i żurawiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 26.01.2014 17:22
pyszna zupka!!! taka niespotykana
Monia 24.01.2014 10:02
Wygląda zachęcająco choć podejrzewam, że będzie kwaśnawa :-P
SylwiaMagdaSabin 24.01.2014 09:24
Ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak