Zupa grochowa kanadyjska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łodygi selera

    1 sztuka
  • marchewka krojona

    2 sztuki
  • szynka wędzona

    200 gram
  • woda

    4 (źródlana)
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • groch

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch moczymy w wodzie na wieczór dzień wcześniej przed ugotowaniem zupy. Potem gotujemy w tej samej wodzie, jak będzie mało to trochę dolać bo groch lubi nasiąknąć. Dodać kostki rosołowe i gotować. Dodać warzywa i przyprawy i gotować na małym ogniu przez jakieś 4 godziny aż groch będzie całkiem miękki. Pół godziny przed końcem gotowania dodać posiekaną szynkę. Jak ktoś lubi zieloną pietrusze to można na koniec położyć na wierzchu kilka liści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 19.07.2011 16:23
Fajny przepis
Anna146 02.07.2011 20:05
a czemu kanadyjska?
Sylwia88 03.11.2010 16:50
fajnie wyszla
Ewa109 20.09.2010 20:50
wygląda apetycznie
IlonaAlbertos 05.05.2010 00:17
Ze swojej strony na pewno dodam więcej przypraw. Ale zupę wypróbuję na pewno.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat