Żubróweczka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wódka

    0.5 litra
  • trawa żubrówkowa

    3 sztuki
  • laska wanilii

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z laski wanilii wyciągnąć środek i włożyć do wódki,dosypać cukier i mieszać aż do jego rozpuszczenia.
w butelce umieścić trawę żubrową.
butelkę zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie

po tym czasie żubrówka jest gotowa
Aleksandra/Olcia
najlepiej smakuje z sokiem jabłkowym i kostkami lodu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 03.04.2015 18:55
domowa na pewno wymiata ;)
Aleksandra/Olcia 15.03.2015 18:34
hahaha ale byk! dzięki! :*
Renata9 15.03.2015 17:57
Pyszna żubróweczka, tylko popraw sobie w tytule błąd, bo się wkradła literówka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat