Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z piekarnika do potraw z grilla

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok.1,5 kg,
sól do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1/2 op,
Gril klasyczny Prymat 1 - 2 łyżki,
olej rzepakowy 3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z piekarnika do potraw z grilla

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą,następnie dobrze wypłukać i pokroić w łódeczki.
Włożyć do garnka zalać wodą i lekko przegotować.
Odlać wodę,ziemniaki przełożyć do miski i wystudzić.
Następnie przyprawić przyprawą do ziemniaków, przyprawą do grilla oraz solą do smaku w razie potrzeby.
Dodać olej i wymieszać.
Ziemniaki przełożyć na blaszkę ,włożyć do nagrzanego piekarnika i w 180 stopniach do miękkości i spieczenia ziemniaków.

Ja lekko przegotowuję ziemniaki z powodu wnuków, ale równie dobrze można je po oczyszczeniu i osuszeniu przyprawić i prosto do piekarnika(ale wtedy je osuszyć).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:34
lubie takie.
Aleksandra/Olcia 05.05.2018 12:44
a ja robię takie na grillu,pokrojone w 1 cm plastry
Babeczka35 03.05.2018 08:12
Pyszne ziemniaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak