Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana rolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 średnie
papryka czerwona 1 duża
wafle tortowe 1 opakowanie
przyprawy sól,gałka muszkatołowa,pieprz i

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana rolada

Ziemniaki obrać i ugotować,odlać wodę.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,dodać to do utłuczonych ziemniaków i doprawić przyprawami.Na ścierce położyć jeden kwadrat wafla,nałożyć masę z ziemniaków ok.2 cm grubości.Zostawić na chwilę,aby wafel lekko zmiękł wtedy łatwiej będzie zwijać roladę.Tak zwiniętą roladę schować do lodówki i po godzinie wyjąć,kroić pod skosem,obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć.Podawać z sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak