Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z pieczonych buraczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 2 sztuki
jajko 2 sztuki
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
rukola garść
sałata rzymska 6 listków
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki
koperek 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z pieczonych buraczków

Buraczki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1godzinę. Jajka gotujemy na twardo. Ogórki kroimy w drobną kostkę, koperek i dymkę siekamy. Ostudzone buraczki i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem, doprawiamy sola i pieprzem. Na talerzu układamy rukolę i sałatę. Na każdy liść sałaty nakładamy sałatkę. Podajemy z grzankami z masłem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.03.2016 18:04
bardzo fajna
ilka01 14.03.2016 13:19
wygląda super :)
dodi 14.03.2016 10:19
fajna sałatka, musze zrobic
Pani Domu 14.03.2016 09:24
super sałatka
Skotka 13.03.2016 21:55
Zdrowo i smacznie:)
berys18 13.03.2016 20:43
fajna sałatka
jagoda5913 13.03.2016 15:59
pięknie podane
agnieszka214 13.03.2016 15:55
lubie takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak