Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z cieciorką i ryżem dzikim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
ryż dziki 1 woreczek
feta 1/2 szt
szczypiorek 1 pęczek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej lniany 1 łyżka
ogórki konserwowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z cieciorką i ryżem dzikim

Cieciorkę odsączamy z zalewy i wsypujemy do miski. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy , następnie siekamy. Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zimny ryż dodajemy do cieciorki. Ser feta kroimy lub kruszymy. Wszystkie składniki razem mieszamy. Dodajemy olej lniany. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Już nie solimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 16.04.2013 09:39
wspaniała :)
iwa643 16.04.2013 09:22
Lekka i smaczna polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak