Wielkanocny barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • kiełbasa biała

    1/2 kg
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • woda

    3 litry
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt
  • pieprz

    kilka ziarenek
  • sól do smaku

  • Barszcz biały

    1 butelka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę w garnku. Wrzucić mięso, dodać sól, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Gotować 1,5 godziny.
Dodać kiełbasę i gotować jeszcze 15 minut. Wlać barszcz biały w butelce oraz dodać śmietanę. Doprawić majerankiem. Zagotować.
Podawać z jajkiem i chlebem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 02.04.2013 09:58
Super barszczyk :)
Monika58 01.04.2013 22:00
bardzo dobry jest
Kulinarna Ja 01.04.2013 17:52
uwielbiam, ale tylko na Wielkanoc :)
gosia56 01.04.2013 10:52
super taki zurek
w mojej kuchni 01.04.2013 00:53
moje smaki na talerzu...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat