Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny barszcz biały

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
kiełbasa biała 1/2 kg
śmietana 12% 3 łyżki
woda 3 litry
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
pieprz kilka ziarenek
sól do smaku
Barszcz biały 1 butelka
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny barszcz biały

Zagotować wodę w garnku. Wrzucić mięso, dodać sól, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Gotować 1,5 godziny.
Dodać kiełbasę i gotować jeszcze 15 minut. Wlać barszcz biały w butelce oraz dodać śmietanę. Doprawić majerankiem. Zagotować.
Podawać z jajkiem i chlebem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.04.2013 09:58
Super barszczyk :)
Monika58 01.04.2013 22:00
bardzo dobry jest
Kulinarna Ja 01.04.2013 17:52
uwielbiam, ale tylko na Wielkanoc :)
gosia56 01.04.2013 10:52
super taki zurek
w mojej kuchni 01.04.2013 00:53
moje smaki na talerzu...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak