Wiatraczki z serem i wołowiną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan ze słoika

    3 łyzki
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • oliwki nadziewane papryką

    50 gram
  • wołowina

    200 (upieczona)
  • twarożek

    200 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w bardzo cienkie plastry. Ser mieszamy a chrzanem i szczypiorkiem. Każdy plaster mięsa smarujemy serem i zwijamy w roladę. Potem kroimy jak kromki chleba. Kładziemy na półmisku. Na koniec dekorujemy plasterkiem oliwki. Przed podaniem należy schłodzić z godzinę w lodówce. Na zdjęciu zrobiłem kiedyś wersję z porami zamiast twarożku jak komuś braknie ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 30.09.2011 22:56
bardzo ciekawe :)
IlonaAlbertos 21.09.2011 23:30
Super pomysł.
Ela20 24.07.2011 12:22
super przepis :)
Marta98 05.01.2011 21:13
to co lubię
Anna210 02.01.2011 11:23
wyglądają przepyszne
Islanzadi 20.11.2010 00:25
wygląda smakowicie :)
Grażyna13 15.10.2010 15:20
~Pychotka !
anja3107 02.09.2010 14:36
ale świetnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat