Domowa pasta jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 szt
  • szczypiorek

    2 pęczki
  • masło miękkie

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1/2 łyżeczki
  • chrzan ze słoika

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostkę. Dodajemy szczypiorek drobno posiekany, masło, majonez, chrzan i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy aż składniki się połączą.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Chleba nie trzeba już smarować masłem jest go wystarczająco dużo w paście!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rzelkazag 04.01.2015 09:47
Pasty jajeczne są przepyszne!
dollce 04.01.2015 00:08
Uwielbiam pastę jajeczną :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat