Wariacja Wielkanocna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • twarożek

    1 opakowanie
  • chrzan świeży

    1 sztuka
  • majonezu

    3 łyżki
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dnie salaterki rozłożyć twarożek. Poukładać na nim ugotowane na twardo jaja przecięte na pół. Trzecia warstwa to majonez z ketchupem. Następnie nowalijki w kostkę: rzodkiewka, ogórek świeży, szczypiorek. Na samą górę potargować chrzan świeży w długie paski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 20.01.2011 14:30
rzeczywiście wariacja
kielcok1 16.01.2011 19:07
potem przetrzymać ze dwa miesiące i dopiero spożywać
berys18 06.12.2010 08:22
fajna wariacja
lukoszek88 03.12.2010 23:17
ciekawe
rakow2 19.11.2010 17:48
umiarkowana wariacja
Katarzyna/kate1980 26.09.2010 13:40
super przepis
wiktor188 22.09.2010 08:59
polecam
marta639 17.09.2010 16:39
Super przepis.
gacopierz23 11.09.2010 17:43
nie tylko na Wielkanoc
izoldaaa6 03.09.2010 00:12
bardzo ciekawę musze wypróbować przed wielkanocą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat