w przyprawie do kurczaka Prymat soczyste udka z piekarnika...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    4 duże
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 opakowanie
  • curry

    1 łyżka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - ile potrzeba
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

umyte i osuszone duże udka kurczaka podzielić na poduudzie i pałkę, odciąć nadmiar tłustej skóry

do miski wsypać curry, przyprawę do kurczaka i dobrze natrzeć porcje mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc

w naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje mięsa, polać przyprawą w płynie

piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dól, piec pod przykryciem około 40 minut, w tym czasie mięso polać łyżkami wody, następnie bez przykrycia w 160 C na termoobiegu piec z 15 minut, skórka będzie chrupiąca

podawać na ciepło lub na zimno............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat