udka kurczaka podsmażane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    6 szt
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - udka kurczaka podsmażane foto
z udek wyciągamy kości, solimy i pieprzymy każdej strony-odstawiamy na pół godziny do lodówki
Krok 2 - udka kurczaka podsmażane foto
na oleju rumienimy, zaczynając od strony ze skórką, następnie odwracamy-rumienimy, przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut
Krok 3 - udka kurczaka podsmażane foto
podczas duszenia jeśli jest taka potrzeba podlewamy delikatnie wodą. Podajemy z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 14.11.2013 08:16
bardzo lubię
Botwinka 14.12.2012 10:16
smaczne
IwonaKa 13.12.2012 20:58
pycha,takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat