Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka kurczaka podsmażane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: udka kurczaka podsmażane

Kroki postępowania

1
z udek wyciągamy kości, solimy i pieprzymy każdej strony-odstawiamy na pół godziny do lodówki
Krok 1 - udka kurczaka podsmażane foto
2
na oleju rumienimy, zaczynając od strony ze skórką, następnie odwracamy-rumienimy, przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut
Krok 2 - udka kurczaka podsmażane foto
3
podczas duszenia jeśli jest taka potrzeba podlewamy delikatnie wodą. Podajemy z surówką.
Krok 3 - udka kurczaka podsmażane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.11.2013 08:16
bardzo lubię
Botwinka 14.12.2012 10:16
smaczne
IwonaKa 13.12.2012 20:58
pycha,takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak