Tatar z łosia z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

  • syrop klonowy

    1 łyżeczka
  • wędzony łosoś

    150 g
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • czerwony pieprz

  • koperek

  • żurawina

  • łosoś

    150 g marynowany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko obrane kroimy w cieniutkie plasterki , blaszkę przygotować w taki sposób że wykładamy ją folia aluminiową i rozkładamy plastry jabłka obok siebie aby nie nachodziły jedno na drugie i jabłka suszymy w piekarniku przez 20 minut w temp 150 st. W tym czasie w nie wielkim garnku zagotować nektar i żurawinę , podgrzewamy tak długo aż żurawina stanie się miękka i puści sok, dodaj potem syrop klonowy , lekko zgnieć żurawinę . Oba rodzaje łososia pokrój w drobna kostkę wymieszaj z oliwą , pieprzem a koperek posiekaj i wymieszaj z tatarem , na talerzykach ustaw wieżyczki z krążków jabłka i tatara.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 05.12.2013 11:09
Tatar rybny jest pycha
smakoszek 31.12.2011 00:42
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat