Tarte buraczki do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki czerwone

    5 kg
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki umyć i ugotować. Wystudzić i obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce o małych oczkach.Dodać soli do smaku, zagotować. Gorące nakładać do słoików.Pasteryzować 15 minut. Zimą podawać z kotletami mielonymi i ziemniakami doprawione w\\g własnego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 07.12.2012 20:54
fajne
ilka_86 08.06.2012 20:54
pyszne
Emiliozo 09.08.2011 19:11
świetne
Emilia22 05.08.2011 08:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat