Tahini Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sezam

    200 g
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziarna podprażyć na suchej patelni.
Potem przesypać je na talerz i wystudzić.
Następnie przełożyć do blendera i miksować, dodać olej i miksować aż zrobi się płynna.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
ZEWA
Pasta tahini używana jest do hummusu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 07.09.2016 11:19
domowa najlepsza :)
Mysiunia 01.09.2016 16:57
super! a jaka konsystencja ładna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat