Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tabbouleh - sałatka libańska

5.0
(114)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna, lekka sałatka. Idealna na śniadanie lub kolację.

Składniki:

wszystkie składniki:

bulgur
100 gramów
ogórek zielony
1 sztuka
cebula czerwona
1 sztuka
pomidory
2 sztuki
natka pietruszki
1 pęczek
sok z cytryny
3 łyżki
oliwa
3 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat
1 opakowanie
Pieprz czarny Prymat w młynku
2 szczypty
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tabbouleh - sałatka libańska

Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie na sypko. Odcedzić, a gdy przestygnie, wrzucić do miski.
Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Cebulę czerwoną i pomidory również pokroić w kostkę. Dodać do kaszy.
Natkę pietruszki wypłukać, posiekać i dodać do reszty składników.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym. Dodać do sałatki, wymieszać. Przyprawić do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak