Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle w pestkowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 sztuki
pestki dyni 8 dkg
musztarda 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle w pestkowej panierce

rozbite za pomocą tłuczka sznycle obsmażam z dwóch stron na oleju przez 2 minutki, po czym je zanurzam w panierce sporządzonej ze zmielonych pestek dyni, musztardy i przypraw do smaku. Sznycle wkładam do blachy wyłożonej folią aluminiową i piekę 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 16:32
mam dość tradycyjnej panierki, pestki są super
sznycel 07.08.2012 15:15
sznycle można podać na obiad z ziemniakami i surówką lub z chlebem na ciepłą kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak