Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe z oliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
pieczarki 6
cebula 2
papryka czerwona 1
sól do smaku
oliwki zielone 15
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe z oliwką

Wieprzowinę kroję w kostkę. Sole do smaku i przyprawiam przyprawą do grilla. Polewam odrobiną oleju. DOkładnie mieszam. Pieczarki oraz cebulę kroję w ósemki. Paprykę czerwoną w niewielkie plasterki. Na patyczki od szaszłyków nadziewam mięso, oliwkę, paprykę, pieczarki oraz cebulę. Piekę w piekarniku na funkcji grill przez 15 minut w temperaturze 175 stopni. SMacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.06.2013 20:05
fana propozycja
rafał4 30.01.2013 08:15
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak