Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z okruchów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 35 dkg
cukier 4 łyzki
margaryna 13 dkg
jabłka 1 kg
cukier 1/2 szkl.
rodzynki 50 g
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z okruchów

Kroki postępowania

1
Okruchy ciast pokruszyć , dodać cukier .Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać cukier, rodzynki , posiekane orzechy.
Krok 1 - Szarlotka z okruchów foto
2
Składniki w obu miskach wymieszać-ale osobno.
Krok 2 - Szarlotka z okruchów foto
3
Układać w tortownicy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy na przemian okruchy i jabłka [sumie ma być 7 warstw -4 okruchów i 3 jabłek].Każdą warstwę skropić 2 łyżkami roztopionej margaryny.
Krok 3 - Szarlotka z okruchów foto
4
.Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4 - Szarlotka z okruchów foto
5
Dowolnie udekorować.
Krok 5 - Szarlotka z okruchów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.08.2014 12:34
pyszne cisto
gusia1000 19.08.2014 01:53
fajna nazwa ciasta.
Megg 18.08.2014 21:11
pysznie się prezentuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak