Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop pomarańczowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze ok. 2 kilogramy
cukier 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop pomarańczowy

Pomarańcze dokładnie myjemy. Każdą przekrawamy na pół i przy pomocy wyciskarki do cytrusów wyciskamy sok. Sok przelewamy do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy do czasu, aż cały cukier się rozpuści. Przelewamy do małych butelek lub słoiczków i pasteryzujemy ok. 15 minut od czasu zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 15.11.2014 19:46
fajny przepis
agnieszka214 15.11.2014 17:07
fajny domowy soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak