Świeże sledzie smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    6-8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie sprawic, posolic i popieprzyc, odstawic na pół godziny w chłodne miejsce. Obtoczyc w mące i usmażyc na oleju. Na tłuszczu od śledzi usmażyc pokrojoną w plasterki cebulę dodając łyżke masła. Na tależu ułożyc śledzie i przykryc cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 13.04.2012 19:26
nie lubie sledzi
szajba2 29.05.2011 13:30
trochę skromny obiad
Barbara55 19.05.2011 17:00
świeże to trzeba sobie samemu złowić
kielcok1 01.05.2011 18:26
dla mnie bomba
Ela20 09.03.2011 20:43
smaczne :)
rakow2 29.01.2011 15:02
śledzi w kuchni nie używam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat