Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna Inka piernikowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 4 kostki
sok z pomarańczy 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Kawa zbożowa Inka 2 łyżeczki
woda gorąca 200 ml
mleko ciepłe 2-3 łyżki
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna Inka piernikowa

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę gorzką i dodajemy sok z pomarańczy oraz przyprawę do piernika. Mieszamy. Do kubka wsypujemy kawę Inkę, zalewamy gorącą wodą i dodajemy podgrzane mleko. Na dno szklanki wlewamy rozpuszczoną czekoladę a na nią kawę Inkę. Do dajemy kilka goździków.
Przed spożyciem zmieszać obie warstwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 13.12.2016 20:44
Interesujący pomysł:)
jan_mag 13.12.2016 10:32
Zimowe smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak