Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórkiem konserwowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
szczypiorek pęczek
ogórki konserwowe 3-4
majonez 1,5-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórkiem konserwowym

Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski. Do kapusty dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz drobno posiekany szczypiorek. Fasolę odcedzamy na sitku z zalewy i dodajemy do surówki. Na koniec dodajemy majonez i przyprawiamy surówkę do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 28.10.2013 12:07
świetna surówka
gosia56 24.10.2013 14:15
pyszna suróweczka
pierniczkowo 21.10.2013 14:18
bardzo lubię taką :)
fotoviderek 20.10.2013 19:12
Świetna ta suróweczka :)
w mojej kuchni 20.10.2013 16:52
smaczna i do obiadu i na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak