Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
koper świeży pęczek
orzechy włoskie 1 szkl
jogurt naturalny 2łyżki
sól
pieprz
jabłko kwaśne 2 szt kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z orzechami

Kapustę szatkujemy, solimy, lekko wyciskamy i zalewamy wrzątkiem po 5 minutach cedzimy na sicie. Pozostawiamy do odsączenia i wystudzenia. W tym czasie obieramy jabłka, wycinamy gniazda i kroimy w kostkę. Pokrojone owoce skrapiamy sokiem z cytryny. Składniki surówki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy jogurt i orzechy oraz obficie posypujemy pokrojonym koprem. Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.02.2013 20:09
ciekawe połaczenie :)
adam1f 04.02.2013 00:09
dobra
ewelina/bunia 05.01.2013 21:11
lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak