Spaghetti Carbonara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

  • serek topiony ze szczypiorkiem

  • serek topiony z szynką

  • żółtko

  • śmietana

  • sól, pieprz

  • zielona pietruszka

  • boczek wędzony

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwa małe serki topione kroimy w jak najmniejsze kawałki,zalewamy szklanką wrzątku i rozmieszujemy na jednolitą masę. Dodajemy do nich trzy łyżki śmietany 18%,żółtko i mieszamy. Boczek kroimy w bardzo drobną kosteczkę,podsmażamy na tłuszczu i wylewamy masę serową. Gotujemy chwilkę mieszając aż powstanie jednolity i gęsty sos,przyprawiamy. Sos wylewamy na ugotowany wcześniej makaron. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia36 17.10.2013 22:44
Ciekawa propozycja, jeszcze go nie jadłam
Alex_M 26.06.2013 10:26
fajna odmiana
Lukrecja29 07.06.2013 09:25
nie ma nic lepszego niz kluchy z sosem serowym :P mniam mniam!!
RenataZ-et 12.05.2013 21:40
bardzo smaczne danie
pestka 17.03.2013 11:28
bardzo dobre
fotoviderek 05.03.2013 12:23
Spaghetti zawsze dobre. Mniam :)
miszelka 16.02.2013 10:04
fajny przepis
jozefinach 17.12.2012 11:27
Nigdy nie jadłam.
kala9287 14.12.2012 20:34
super
Juleczka20 20.11.2012 07:41
przepraszam miało być 60gram czyli 6 dkg

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat