Sos z jagód i poziomek

Sos z jagód i poziomek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    30 dag
  • poziomki

    30 dag
  • cukier puder

    4 łyżki
  • śmietana kremówka

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos z jagód i poziomek

Owoce płukamy i wsypujemy do garnka, zalewamy 1/3 szkl wody i gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie. Następnie studzimy je. Śmietankę ubijamy. Gdy owoce już przestygną łączymy je ze śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

angelika14 06.02.2012 18:32
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat