Sos z jagód i poziomek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    30 dag
  • poziomki

    30 dag
  • cukier puder

    4 łyżki
  • śmietana kremówka

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce płukamy i wsypujemy do garnka, zalewamy 1/3 szkl wody i gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie. Następnie studzimy je. Śmietankę ubijamy. Gdy owoce już przestygną łączymy je ze śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 06.02.2012 18:32
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat