Sos śliwkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidła

    6 łyżek
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • olej

    2 łyzki
  • śmietana

    3 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Powidła mieszamy z chrzanem i winem.Powoli wlewamy olej, śmietanę i dokładnie mieszamy.Doprawiamy sokiem z cytryny i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat