sos sałatkowy "włoski" Prymat z jogurtem...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    1 opakowanie
  • ogórek świeży

    1 średni
  • rzodkiewki starte

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • jogurt gęsty

    380 ml
  • koperek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórek obrać ze skórki i przekroić wzdłuż

usunąć pestki - nie będzie ogórek tyle soku puszczać

ogórek, rzodkiewki umyte zetrzeć na tarce grubsze oczka

czosnek drobniutko posiekać, szczypiorek pokroić

do składników dodać opakowanie sosu sałatkowego, cukier, sok z cytryny i wszystko wymieszać

dodać gęsty jogurt, koperek i wymieszać

schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się "przegryzły"

o takim smaku sos lubimy do placków ziemniaczanych, do zimnych mięs, wędlin i np. do surowych warzyw........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 07.10.2013 21:37
pyszny sosik,uwielbiam takie
Wacław 08.09.2013 10:16
pyszna propozycja nie tylko na kolację :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat