Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do kebaba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 ml
majonez 3 łyżki
przyprawa Tzatzik Prymat 2 łyżeczki
czosnek ząbki 3
pieprz
sól
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do kebaba

Do miseczki przekładamy majonez i wsypujemy przyprawę tzatzyki - dokładnie mieszamy aby się wszystko połaczyło. Następnie stopniowo dodajemy jogurt i cały czas mieszamy. Obrany czosnek dwukrotnie przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu razem z 3 szczyptami bazyli. dodajemy sporą ilość pieprzu i soli - mieszamy. Wkładamy do lodówki, a po godzinie sos już jest gotowy do jedzenia. Wykorzystałem go do domowej tortilli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.02.2013 08:05
smaczny, myślę że nie tylko do kebaba jest doskonały
Sandra9 11.02.2013 12:20
też zwykle robię taki, minus tzatziki
[email protected] 11.02.2013 12:11
fajny sosik, ale ja zwykle kebaba jem z sosem chili

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak