Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • dżem truskawkowy

    2 łyżki
  • truskawki kandyzowane

    8 szt
  • kolorowa posypka

    biało - czarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni smarujemy dżemem truskawkowym. Całość posypujemy cukrową posypką dekoracyjną biało-czerwoną. Na jednym z dłuższych boków układamy pokrojone w mniejsze kawałki truskawki kandyzowane. Następnie zwijamy ciasto w roladę zaczynając od strony ułożonych truskawek aby były one w samym środku. Powstałą roladę kroimy na około 2 cm plastry. Powstałe ślimaczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Asik32 03.02.2015 11:56
prosty, szybki przepis i tak samo na pewno szybko znikają z talerza:)
Skotka 02.02.2015 08:17
Pyszne zawijaski:))
IKrakowianka 01.02.2015 21:05
lubię takie ciasteczka
Hrabina w kuchni 01.02.2015 20:59
Szybko a smacznie.
Beatris 01.02.2015 20:56
Proste, pyszne ciasteczka:)
norweska20 01.02.2015 19:34
szybkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat