Śledź z buraczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    3 szt.
  • ziemniaki ugotowane

    2 szt.
  • jabłko

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    5 szt.
  • buraki czerwone

    2 szt.
  • woda

    1 l
  • pieprz czarny mielony prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować w wodzie (najlepiej by były ugotowane do miękkości). Buraczki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Ziemniaki pokroić w kostkę (mogą to być ziemniaki, które zostały z obiadu). Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Ogórki pokroić w kostkę. W jednej misce wymieszać śledź, ziemniaki i ogórki, w drugiej misce wymieszać buraczki z jabłkiem. Na talerzu kłaść na przemian buraczki ze śledziem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 25.11.2014 21:37
fajny przepis, smaczne i efektowne daniedanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat