Skorupki z sałatką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skorupki waflowe

  • pierś z kurczaka wędzona

  • groszek konserwowy

  • koperek

  • natka pietruszki

  • kiełki rzodkiewki

  • śmietana

  • sałata

  • ogórek świeży

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • sól

  • jaja na twardo

  • serek śmietankowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 jajka i kilka plasterków wędliny posiekać, dodać osączony dobrze z zalewy groszek (kilka łyżek).
Dosypać też posiekaną zieleninę - po kilka gałązek natki i koperku oraz 1-2 garstki kiełków. Masę lekko oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Następnie dodać 3 łyżki serka śmietankowego wymieszanego z 3 łyżkami śmietany 18 % - całość delikatnie wymieszać ostrożnie, żeby nie rozgnieść za bardzo groszku.
Masę nakładać czubato w waflowe skorupki i układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Kawałek ogórka, razem ze skórką, poszatkować na mandolinie w cieniuteńkie plasterki. Zwijać je i powtykać w farsz skorupek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 30.01.2017 14:25
świetnie podane
Ada-Gaba 03.04.2016 11:00
fajny pomysł
ben-ka 10.12.2015 11:56
Wyglądają apetycznie.
magdziorka6 13.03.2012 17:09
WIOSNA NA TALERZU
Agnik 24.09.2011 13:38
rewelacja
Misia90 04.09.2011 12:07
ekstra
Marysia 04.09.2011 09:40
super
Karolina69 04.09.2011 09:34
fajne
agnieszka214 22.06.2011 07:46
ciekawy przepis
Nina7 08.04.2011 10:02
pomysł rewelacyjny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat