Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
skorupki waflowe
-
pierś z kurczaka wędzona
-
groszek konserwowy
-
koperek
-
natka pietruszki
-
kiełki rzodkiewki
-
śmietana
-
sałata
-
ogórek świeży
-
Pieprz ziołowy mielony Prymat
-
sól
-
jajko ugotowane na twardo
-
serek śmietankowy
Przepis i sposób przygotowania Skorupki z sałatką
Dosypać też posiekaną zieleninę - po kilka gałązek natki i koperku oraz 1-2 garstki kiełków. Masę lekko oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Następnie dodać 3 łyżki serka śmietankowego wymieszanego z 3 łyżkami śmietany 18 % - całość delikatnie wymieszać ostrożnie, żeby nie rozgnieść za bardzo groszku.
Masę nakładać czubato w waflowe skorupki i układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Kawałek ogórka, razem ze skórką, poszatkować na mandolinie w cieniuteńkie plasterki. Zwijać je i powtykać w farsz skorupek.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)