Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 szklanki
jajko 3
cukier wanilinowy 1
budyń śmietankowy 1
olej 0,5 szklanki
twaróg zmielony 4 kostki
mleko 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Kroki postępowania

1
Twaróg zmielić, aż do uzyskania jednolitej masy.
Krok 1 - Sernik foto
2
Cukier ubić z jajkami i cukrem wanilinowym. Do ubitej masy dodać twaróg i rozkręcić. Dodać olej, budyń, wlać mleko i dobrze rozkręcić.
Krok 2 - Sernik foto
3
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.09.2014 06:57
Bardzo lubię serniki. Ten wygląda na bardzo wilgotny.
halina17 07.09.2014 20:01
Dobry sernik.
krystyna330 07.09.2014 19:41
bardzo apetycznie wyglada
engie23 07.09.2014 17:27
apetycznie wygląda
cris04 07.09.2014 17:08
Już za nim tesknię!
Bernadeta1 07.09.2014 14:06
Jaki smaczny serniczek
SylwiaMagdaSabin 07.09.2014 13:51
ulubione ciasto
AnnieB 07.09.2014 13:40
Bardzo smakowity!
Futka 07.09.2014 12:53
Przepyszny! :)
Ola1young 07.09.2014 12:34
uwielbiam serniki :)
Stenka 07.09.2014 12:19
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak