Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB Z SEREM I PIECZARKĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 100 gram
ser żółty 3 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierowania
olej do smażenia
schab 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB Z SEREM I PIECZARKĄ

Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć.
Schab posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, podsmażyć z jednej strony, przewrócić, na wierzch położyć pieczarki i ser żółty. Przykryć przykrywką i smażyć jeszcze przez parę minut. Można podać polany kethupem ale nie koniecznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.11.2012 12:57
aż ślinka cieknie na widok takiego schabu:)
MAR3STA 03.11.2012 21:20
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak