Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w piwnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
sól i pieprz
piwo jasne 0,5 litr
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
cukier 1-2 łyżeczki
mąka pszenna 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w piwnym sosie

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Obsmażany. Do rondla wlewamy piwo, i wkładamy mięso. Dodajemy warzywa, przecier pomidorowy i cukier; dusimy ok godziny na małym ogniu.

Miękkie mięso wyjmujemy z rondla. Mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody, dodajemy do sosu, zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso kroimy w plastry, wkładamy do sosu i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.09.2017 08:15
Pyszne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak