Schab w piwnym sosie

Schab w piwnym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • sól i pieprz

  • piwo jasne

    0,5 litr
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    0,5 sztuki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżeczki
  • cukier

    1-2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Obsmażany. Do rondla wlewamy piwo, i wkładamy mięso. Dodajemy warzywa, przecier pomidorowy i cukier; dusimy ok godziny na małym ogniu.

Miękkie mięso wyjmujemy z rondla. Mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody, dodajemy do sosu, zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso kroimy w plastry, wkładamy do sosu i zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

30.09.2017 08:15
Pyszne mięsko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat