Schab miodowo cytrynowy z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kolendra cała Prymat

    50 gram
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyzka
  • skórka cytrynowa

    1 łyżeczka
  • schab bez kości

    600 gram
  • oliwa

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać kolendrę z oliwą, miodem, sokiem z cytryny, pieprzem i skórką cytrynową. Pokroić schab na 4 kotlety i ubić.. Położyć kotlety na grilla i piec kilka minut, następnie odwrócić i przykryć sosem na upieczone miejsce i piec kolejne 4,5 minut. Po tym czasie odwrócić i dać na talerz i przykryć pozostałym sosem. Pamiętaj aby piec po 4-5 min z każdej strony, nie dłużej, ale na rozgrzanym grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela20 06.07.2011 13:40
pysznie wygląda :)
rakow2 01.06.2011 15:31
fajne mięsko
Tika4444 22.11.2010 12:00
brzmi pysznia
Marta98 07.11.2010 09:14
pysznie
basik00 02.11.2010 11:43
mmm pychaa :)
Emilia22 30.09.2010 09:07
pycha
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:53
koniecznie muszę wypróbować przepis
Smakosz6 23.09.2010 23:17
mniam
Ela20 15.08.2010 20:39
Bardzo dobry taki schabik.
rosik93 26.05.2010 17:04
Ciekawe przepisy.Pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat