SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z GRILLOWANYM BRATWURSTWEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbaski bratwurst

    2 sztuki
  • ziemniaki

    500 gram
  • szalotki

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    3-4 gałązki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • biały ocet winny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ W MUNDURKACH,JESZCZE CIEPŁE OBRAĆ ZE SKÓRKI I POKROIĆ W PLASTRY.KIEŁBASKI UPIEC NA RUSZCIE LUB GRILLOWEJ PATELNI.POKROIĆ W PLASTRY,RAZEM Z ZIEMNIAKAMI PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI.CAŁOŚĆ POSYPAĆ DROBNO POSIEKANYMI:SZALOTKĄ,SZCZYPIORKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI.W MISECZCE WYMIESZAĆ MUSZTARDĘ Z OCTEM BALSAMICZNYM,DODAĆ SÓL,PIEPRZ,WYMIESZAĆ BY SÓL SIĘ ROZPUŚCIŁA,CAŁY CZAS UBIJAĆ,STOPNIOWO WLEWAĆ OLEJ,NA POCZĄTKU NIEWIELKIM STRUMIENIEM.GOTOWYM SOSEM POLAĆ SAŁATKĘ,CAŁOŚĆ DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat