Sałatka z selerem naciowym, kukurydzą, ogórkiem, jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    5 łodyg
  • jajko

    4-5
  • ogórki kiszone

    4
  • papryka konserwowa

    kilka kawałków
  • kukurydza konserwowa

    1
  • szynka

    200 g
  • majonez

    kilka łyżek
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selera myjemy, kroimy w niewielkie plasterki. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Jajka gotujemy na twardo ze szczyptą soli, następnie studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i paprykę konserwową odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę i odciskamy nadmiar soku. Kukurydzę z puszki odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę (niektórzy używają również upieczonej piersi z kurczaka lub po prostu parówek). Na sitku odcedzamy selera który puścił sok i dodajemy do pozostałych składników. Sałatkę doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy z majonezem, jogurtem i musztardą. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DorotaZ 10.11.2015 20:17
Chętnie wypróbuję, do tej pory przygotowywałam sałatkę z selerem naciowym i żurawiną
Ola1984 08.11.2015 07:03
Bardzo fajna i pożywna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat