Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem naciowym, kukurydzą, ogórkiem, jajkiem

5.0
(131)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 5 łodyg
jajko 4-5
ogórki kiszone 4
papryka konserwowa kilka kawałków
kukurydza konserwowa 1
szynka 200 g
majonez kilka łyżek
jogurt naturalny 2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem naciowym, kukurydzą, ogórkiem, jajkiem

Selera myjemy, kroimy w niewielkie plasterki. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Jajka gotujemy na twardo ze szczyptą soli, następnie studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i paprykę konserwową odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę i odciskamy nadmiar soku. Kukurydzę z puszki odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę (niektórzy używają również upieczonej piersi z kurczaka lub po prostu parówek). Na sitku odcedzamy selera który puścił sok i dodajemy do pozostałych składników. Sałatkę doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy z majonezem, jogurtem i musztardą. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lena 17.01.2024 18:59
Bardzo smaczna i zdrowa sałatka. Ja robiłam wersję bez szynki i też jest ok.
DorotaZ 10.11.2015 20:17
Chętnie wypróbuję, do tej pory przygotowywałam sałatkę z selerem naciowym i żurawiną
Ola1984 08.11.2015 07:03
Bardzo fajna i pożywna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak