Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera naciowego i parmezanu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 8 łodyg
fasola biała 1 puszka
sok z cytryny 2 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
oregano 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera naciowego i parmezanu

(zmodyfikowany przepis z 101cookbooks.com)

Łodygi selera obierz i pokrój w plasterki.

Fasolę opłucz i zostaw do ocieknięcia.

Seler wymieszaj w miseczce z fasolą, oliwą i sokiem cytrynowym. Następnie dorzuć sułtanki, płatki migdałowe, posiekane zioła oraz 3/4 parmezanu. Wymieszaj i dopraw w razie potrzeby solą.

Sałatkę udekoruj resztą parmezanu oraz kwiatkami oregano oraz mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.02.2013 21:33
bardzo zdrowa
PIOTR11 12.11.2012 10:35
ciekawe połączenie na apetyczną sałatkę
medi 11.11.2012 22:05
Bardzo ciekawa i oryginalna:)uwielbiam seler więc na pewno wypróbuję:)
emeslive 11.11.2012 21:31
Fajnie dobrane składniki, myślę, że by mi smakowała ta sałatka.
uqash24 11.11.2012 21:04
uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki i sałatki, tę chętnie bym zjadł i to bardzo :)
Lemon 11.11.2012 19:45
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak