Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu i tuńczyka.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
papryka konserwowa 100 gram
ogórki konserwowe 4-5 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szczypiorek
koperek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu i tuńczyka.

Ryż ugotować na sypko według przepisu na opakowaniu. Paprykę i ogórki osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Tuńczyka osączyć z sosu i rozdrobnić widelcem.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekany koper i szczypiorek.
Sałatkę doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.05.2015 08:12
bardzo fajna sałatka
gusia1000 05.01.2015 21:22
Na pewno jest ona dobra.
Kejti 04.01.2015 17:19
Mniam,pycha sałatka :-)
gosia56 03.01.2015 21:08
oj zjadłabym takiej sałatki;)
adelajda 03.01.2015 20:26
Super sałatka :))
barbara11561 03.01.2015 19:37
pyszna sałatka:)
Mira85 03.01.2015 19:25
bardzo smakowita
Janina 03.01.2015 19:04
Smaczna sałatka;)
Pietruszka 03.01.2015 18:38
bardzo ładnie wygląda
Wafelek2601 03.01.2015 18:29
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak