Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mięsem rosołowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe/ugotowane/ 200 g
ziemniaki ugotowane 2 szt
ogórek konserwowy 2 szt
cebula 1 szt
papryka konserwowa 1 szt
kapary 1 łyżka
oliwki czarne kilka szt
sałatka zilelona do dekoracji
majeranek świeży do dekoracji
sól do smaku
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sos musztardowy 1-2 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mięsem rosołowym

-Mięso wołowe pokroić w grubą kostkę, posypać słodką papryką, pieprzem , /ewentualnie solą/ i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem rozmarynu do delikatnego przyrumienienia się z każdej strony. Przełożyć do miski .
-Ugotowane , schłodzone ziemniaki pokroić w kostkę, ogórki w słupki , cebulę w cienkie krążki, pomidory i paprykę w paseczki.Przełożyć do miski z mięsem.
-Do przygotowanych składników dodać pokrojone oliwki , kapary /w dowolnej ilości/.
-Oliwę wymieszać z musztardą i odrobiną letniej wody / np. 2 łyżki oliwy i 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody / i dodać do sałatki. Zamiast sosu musztardowego sałatkę można skropić oliwą i octem winnym.
-Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i przełożyć na półmisek wyłożony zieloną sałatką.
-Posypać świeżo zmielonym pieprzem , ozdobić majerankiem lub zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 05.03.2013 21:37
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak