Sałatka z makreli w oleju z kukurydzą i groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Sałatka z makreli w oleju to szybki, łatwy do przygotowania i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Propozycja na śniadanie, kolację lub do kanapek. Polecam.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela w oleju

    1 puszka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • kukurydza konserwowa

    0.5 szklanki
  • groszek konserwowy

    0.5 szklanki
  • majonez light

    3 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    1 szczypta
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Krok 1 - Sałatka z makreli w oleju z kukurydzą i groszkiem foto
Filety z makreli wyjąć z puszki, włożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać. Jajka i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą.
Krok 2 - Sałatka z makreli w oleju z kukurydzą i groszkiem foto
Połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 17.12.2018 14:01
Smaczna i szybka w wykonaniu sałatka. Robię podobną, tylko bez groszku.
Bożena Matuszczyk 17.12.2018 09:49
Taką sałatkę to ja chętnie wypróbuję.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat