Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 200 g
sól szczypta
rosół warzywny 100 ml
ziemniaki ugotowane 2 szt
szczypiorek 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżeczka
szynka gotowana 1 plasterek
ocet winny 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą

Kapustę oczyścić, drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na 10 minut.
Rosół zagotować w małym rondlu z pieprzem i octem winnym. Dodać kapustę, gotować 2 minuty na małym ogniu pod przykryciem. Kapustę wyjąć, odłożyć, płyn gotować jeszcze 3 minuty, przestudzić.
Ziemniaki pokroić w kostkę, polać gorącym płynem. Wrzucić szczypiorek i natkę pietruszki, wymieszać. Dodać kapustę i olej. Całość ponownie wymieszać.
Sałatkę odstawić na 10 minut, podawać z plasterkiem szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak