Sałatka z jajek i orzeszków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dymka

    3 szt
  • jabłka

    2 szt
  • pistacje

    100 g
  • orzechy włoskie

    wg uznania
  • majonez tradycyjny

    1/2 szkl
  • śmietana kwaśna

    4 łyżki
  • jaja na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ostudzić, obrać i posiekać. Cebulki pokroić w piórka, posiekane orzechy i pistacje uprażyć na złoto na suchej patelni. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem majonezowo-śmietanowym, przyprawić do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 11.10.2013 17:43
bardzo fajna
Dorota37 23.08.2013 19:46
fajna salatka
gosia56 14.06.2013 11:56
napewno pyszne
Jodaj 29.11.2012 13:13
fajna :)
Anna152 25.03.2012 09:14
super
Krystyna32 26.11.2011 22:53
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat