Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanym indykiem na pekińskiej kapuście

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 20 dag
kapusta pekińska 35 dag
pomidor malinowy 1 szt
ogórek zielony 1/3 szt
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanym indykiem na pekińskiej kapuście

Indyka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie, pekinkę szatkujemy niezbyt drobno, ogórka obieramy i kroimy w kostkę , pomidora również kroimy w kostkę (niezbyt drobno), szczypiorek siekamy. Na talerzach układamy kapustę pekińską, następnie pomidory i ogórki a na wierzch układamy ugotowanego kurczaka doprawiamy do smaku i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 12.01.2014 19:24
pyszności jak ja to lubię
Janina 12.01.2014 12:35
Smaczna taka sałatka, bardzo lubię;)
IwonaDD 12.01.2014 10:44
bardzo fajny przepis
gosia56 12.01.2014 10:05
pyszna sałatka
Gracer 12.01.2014 09:48
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak