Sałatka z fenkułem, pomelo i selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper włoski

    0,5 szt
  • pomelo

    0,5 szt
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • sałata

    0,5 małej
  • dynia

    1 łyżka nasion
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • syrop klonowy

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z fenkułem, pomelo i selerem naciowym foto
Pomelo przeciąć na pół, zdjąć skórkę i podzielić na kawałki ściągając wszystkie błonki.

Z selera naciowego pościągać wszystkie włukana.

Koper włoski dobrze umyć i jeżeli wierzchnia skórka nie jest ładna to ją obrać.
Krok 2 - Sałatka z fenkułem, pomelo i selerem naciowym foto
Seler naciowy pokroić w równe kawałki, włożyć do miseczki i wymieszać z majonezem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.

Koper włoski pokroić w piórka, pomelo pokroić w piramidki.
Krok 3 - Sałatka z fenkułem, pomelo i selerem naciowym foto
Wszystkie składniki można wymieszać razem w miseczce lub każdemu z osobna na talerzyku ułożyć opłukane listki sałaty, na nich położyć seler naciowy w sosie, na wierzchu pomelo i fenkuła, posypać pestkami dyni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 26.02.2014 09:52
Jakie fajne połączenie smaków :-)
Poison1988 18.02.2014 15:51
świetne zestawienie :) czasami niewiele potrzeba by stworzyć coś wielkiego :)
DorotaZ 18.02.2014 14:09
Chętnie wypróbuję ten przepis:)
stokrotka 18.02.2014 13:22
bardzo fajne połączenie
pawel123 18.02.2014 12:54
pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat